Αξιολόγηση Χρήστη:  / 36
ΧειρότεροΚαλύτερο 

map total

Ο δρόμος προς την Αντίκυρα Βοιωτίας !

Ένας μικρός παραθαλάσσιος παράδεισος στο βόρειο μέρος του κορινθιακού κόλπου.

Χιλιομετρικές αποστάσεις: Από Αντίκυρα προς:  Λιβαδειά, 38 χλμ - Αθήνα, 175 χλμ - Πάτρα, 140 χλμ - Δελφοί, 48 χλμ - Αράχωβα, 28 χλμ - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, 55 χλμ - Γαλαξίδι 46 χλμ - Δίστομο 12 χλμ - Όσιος Λουκάς 18 χλμ

 

Αντίκυρα, το ψαροχώρι των μέσων του 20ου αιώνα, αναπτύχθηκε θεαματικά την δεκαετία του '60 και σήμερα είναι μια σύγχρονη κωμόπολη με υποδομές φιλοξενίας και διασκέδασης στη στεριά και τη θάλασσα. Σας προσφέρει ευχάριστη, kolpos floralοικονομική, με ποικίλες δραστηριότητες στο χώρο της διαμονή, όμορφους τρόπους διασκέδασης, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της θέση που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται κοντά :

 

 - στον Όσιο Λουκά : Ιστορικό μοναστήρι σταυροειδή με τρούλο, με τα έξοχα δείγματα hossios loukasβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής όπως τοιχογραφίες του 10ου μΧ αιώνα και πλούσια κουφικά κοσμήματα.

 

Στην μονή φυλάσσονται τα λείψανα του Οσίου Λουκά και στο καθολικό λειτουργεί το μουσείο.

 

 

 

στην Αράχωβα: το κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδος, με το ξακουστό πανηγυράκι του Αγίου Γεωργίου, τις ντόπιες λιχουδιές συνδυάζοντας την Αραχωβίτικη παράδοση με το μαγευτικό τοπίο του Παρνασσού, ορειβασία, ιππασία, χειμερινές αναβάσεις.

ski

Στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού: τα καλύτερα οργανωμένα και εξοπλισμένα της χώρας, σε υψόμετρο 1600-2300μ, λειτουργούν συρόμενοι αναβατήρες και 20 πίστες συνολικού μήκους 14 Χμ.

 

Στους Δελφούς: με το πανίσχυρο μαντείο, τα πολυάριθμα ευρήματα που εκτίθενται στο μουσείο, το ναό του Απόλλωνα, το αρχαίο στάδιο και την πηγή της Κασταλίας.

 

 

Στο Δίστομο: Για να επισκεφθείτε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο, προς τιμην των παγκοσμίως γνωστων θυμάτων της θηριωδίας των Ναζι.

 

Στο Γαλαξίδι: το γραφικό χωριό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα πανέμορφα καπετανόσπιτά του αλλά και το πανέμορφο Κάστρο του, γνωστό και για το αλευρομουτζούρωμα της καθαράς Δευτέρας.

 

Για να βρείτε το δρόμο προς την Αντίκυρα κάντε κλικ στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε την αντίστοιχη τοποθεσία αναχώρησης (departure) και ως προορισμό (destination) επιλέξτε Antikyra.

 

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?